Pris – fiberanslutning

IMG_0697

En komplett anslutning består av grävning fram till tomten, ingrävning till fastigheten, håltagning i vägg och uppsättning av fiberuttag.

För att utnyttja fiberanslutningen måste du teckna avtal för de tjänster som du avser att abonnera på.

Priset för en komplett anslutning i etablerat villaområde, med fiberuttag, är 25 000 kr utan ev ROT-avdrag. Avdragsgrundat belopp (om man uppfyller kraven för att få ROT) är för en normal installation 3 000 kr, vilket då innebär 900 kr i avdrag från och med 1/1 2016.

Förklaringar:

Etablerat villaområde: Villa i område där vi finns etablerade, med minst 5 samtidiga anslutningar i kvarteret.

Komplett anslutning: Anslutning färdigt in i fastigheten med fiberuttag monterad.

Kostnad för router och eventuell kabeldragning och uttag (t.ex. nätverks-, antenn- eller telefonkabel) längre än 50 cm från fiberuttag tillkommer. 

ROT/RUT:

Summan 3000 kr för tomtarbete är ok ur Skatteverkets synvinkel.

RUT-avdrag gäller bara för jobb inne i huset (håltagning vägg är ROT), vilket är en minimal kostnad, därför kan vi inte erbjuda RUT för denna. Däremot kan RUT utnyttjas för extrabeställning av kabeldragning i ett hus. Tala med projektören om du vill utnyttja RUT för extrabeställningen.

Andra leverantörer säger sig kunna erbjuda högre ROT, och även RUT, men detta kommer att granskas av Skatteverket och risken är stor att kunderna i slutänden drabbas.